Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. blog comments powered by Disqus

Blog

Nieuwsbrief #1

Hallo allemaal,

Het werd weer eens tijd om iets te schrijven. De tijd gaat hard, we wonen nu alweer 5 maanden in Zweden.

Kerst


In december doen veel Zweden aan Julbord, je kan alleen of met een groep een tafel bestellen en je kan voor een vaste prijs eten wat je wilt. Het is een groot en uitgebreid buffet. Vis, vlees, salade, koude schotel, warme schotel, veel soorten kaas en ontelbare soorten toetjes, zoals ijs en gebak en chocolade. Te veel om op te noemen. Wij hebben er 2x aan meegedaan, eentje viel precies om mijn verjaardag. Wij waren met 4 vrienden en ze hadden nog een leuk cadeautje voor mij  gekocht en bloemen, dat was een verrassing.

Julbord 20 december.

                                 
met: Rolf, Ellen,Bram,Reini,Conny en Heike.                             

Oliebollen


Kerstdagen verliepen rustig, de 1ste kerstdag waren we heerlijk eten bij Rolf en Heike. Met Oud en Nieuw hebben we traditioneel oliebollen gebakken, het was die nacht vrij rustig, alleen enkele kinderen staken siervuurwerk af, maar half een was alles stil.

We hebben enkele oliebollen uitgedeeld en dat viel wel in de smaak. Ik vrees, dat we er nu ieder jaar aan vastzitten, hihihi.

Koud


Al vrij vroeg in Januari begonnen de temperaturen te zakken, het koudst was het op een nacht met -22 degr.C. We genoten met volle teugen en hebben veel gewandeld en met de spark (een grote stoelslee) lekker door de sneeuw gebanjerd.
Ook zijn we eindelijk begonnen met bierbrouwen, Bram had alle spullen nu bij elkaar, dus geen uitstel meer. Het bier staat nu 3 weken heerlijk te gisten. Voorlopig gaat het goed, we zijn erg benieuwd.

Tandarts


Tja en verder gaat alles zijn gangetje, alle financiële rompslomp hebben we nu geregeld en zijn we toegelaten in het ziektekostensysteem in Zweden. Ik had pech, ik moest plotseling naar de tandarts, 10 jaar in Nederland niets gehad en opeens pijn. Niets gevonden op de röntgenfoto, maar wel kon hij zien aan mijn tanden dat ik veel tandenknars. Ik was het me niet bewust, maar goed, ik heb voor de nacht zo’n bitje gekregen om je tanden te beschermen. Kan ik later alvast aan een kunstgebit wennen Winking)). Afijn, hoe dan ook, het heeft geholpen.

Erikshjälpen (Kringloop)


Iedere donderdagochtend helpen we als vrijwilligers bij Erikshjälpen (Kringloop), we hebben onze vaste stekkie. Bram repareert klokken en ik controleer het speelgoed, vooral puzzels en spelletjes of ze compleet zijn. Ook maak ik knuffels en autootjes schoon. Ik voel me weer helemaal kind. Onze taal gaat vooruit, tijdens de koffie pauze kunnen we al lekker een beetje meepraten, dat voelt goed. Al zijn we er nog lang niet………..

Pubkväll


1x in de maand is er hier Pubkväll in het dorp, elke laatste vrijdag in de maand. Altijd gezellig en ondertussen kennen we al een boel mensen. Ja, we voelen ons hier thuis.

Er zijn altijd wel dingen die je blijft missen, zoals Amersfoort en ook het heerlijke chinees eten. In Zweden kan je ook wel uit eten, maar je hebt voor alles de auto nodig. De laatste bus of trein gaat om 19.30.

Eind mei gaan we voor 2 weken naar Nederland en eind augustus een weekje naar Öland. Ik heb er zin in, heerlijk vakantie. Maar eeeeerst nog genieten van de winter.

Nou, ik zou zeggen tot de volgende keer.
blog comments powered by Disqus