Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. blog comments powered by Disqus

Blog

2013

We zijn weer thuis

We zijn, na een onverwacht prachtige vakantie, weer thuis.

De reis begon met een overtocht vanaf Göteborg naar Kiel. We konden 's morgens aan het ontbijt, nog op zee, de start van de Vasaloppet 2013 zien. Indrukwekkende beelden!

Daarna een voorspoedige reis door Noord-Duitsland. Om 15:00 waren we in Amersfoort. De heimwee naar de volgende keer begint alweer te knagen.
Comments

Winterpret

Eindelijk zijn we aan pretdingen toegekomen!

Van onze buren hebben we Langlaufski's kunnen lenen, en daarmee hebben we onder begeleiding van Joke Veenstra gelijk een tochtje gemaakt op het Nommen meer.

Dat is ons zo goed bevallen, dat we op zaterdag 23-2 gelijk onze eigen Ski's hebben laten aanmeten! Die zelfde middag hebben we, weer met Joke en Lennart, een tochtje gemaakt op hetzelfde Nommen meer. Heel zweeds lekker een fikkie gemaakt (courtesy Lennart Ek!) en zelf-gerookte worst gegeten.

Kortom een dag om niet snel te vergeten.
IMG_1078
Comments

Gelukkig zijn er ook oplossingen!

Op vrijdag 15 februari is onze Luftvärmepump gerepareerd door de oorspronkelijke installateur, ÅsedaVärme AB.

Het probleem zat in de smeltwaterafvoer van de buitenunit. Die was verkeerd, (helemaal niet), aangelegd zodat het smeltwater de unit niet uit kon en vervolgens daar bevroor!

Op donderdag 14 februari was ik al begonnen de unit te ontdooien en het ijs te verwijderen. Daar ben ik de gehele dag mee bezig geweest, samen met een straalkachel van 3000W. Ik dacht dat ik er redelijk wat uit had, maar op vrijdag hebben we samen met Eric verhaegh en Ewald van Åseda nog even zo,n 25 kilo ijs uit de unit gebikt!

Daarna een keurige smeltwaterafvoer naar binnen aangelegd, compleet met een verwarmingsdraad om de afvoer open te houden bij vorst.

Ten slotte een online-unit op het systeem gezet, zodat ik nu desnoods van Nederland uit het systeem kan monitorren en besturen. Nu kunnen we de rest van de winter met vertrouwen tegemoet zien.

Dikke pluim voor Eric van StugainZweden, die niet alleen goed kan bemiddelen maar ook heel hard kan werken!

IMG_1043IMG_1046
Comments