Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. blog comments powered by Disqus

Blog

Nieuwsbrief #2

Hallo allemaal,

We leven alweer in het tweede kwartaal van dit jaar, dus tijd om weer eens wat te schrijven. Hier gaat alles goed, ik begin te vertellen vanaf februari.

Ölprovning


Begin februari werden we uitgenodigd bij mensen thuis om mee te doen aan een bier proeverij. We waren met 6 personen en zaten in een kleine zeskantige stuga met in het midden een haardvuurtje, heel gezellig en erg lekker, kregen er ook een soepje bij.

Ook hebben we inmiddels in Nässjo een heerlijk Thais restaurant gevonden, daar kunnen we heel makkelijk naar toe met de trein, zodat we allebei een wijntje kunnen drinken. Alleen moeten we goed op de tijd letten, want om 19.30 gaat de laatste trein.

Vasaloppet


Wij hebben begin maart als een bijna keurige nette Zweed naar de Vasaloppet gekeken, een enorme organisatie die elk jaar wordt gehouden bij Mora. Het is een langlauftraject van 90 km.waar werkelijk duizenden mensen uit de hele wereld aan meedoen. Het wordt rechtstreeks uitgezonden, dan is het echt stil op straat.

Bezoek


Ook een gezellige paar dagen gehad met Jose, Bram zijn zuster, die wilde wel eens zien waar haar broertje woonde. Ze had geluk, want er is in die tijd net veel sneeuw gevallen.
Broer en zus in het oude stadje Eksjö. Jaja, ik hoor jullie denken, geen sneeuw ??? Nee, die kwam diezelfde nacht nog.

Het bier is klaar!


Toen, spannend, ons bier kon geproefd worden, hij smaakte heerlijk, inmiddels hebben we al een aantal mensen ook laten proeven en hij werd officieel goedgekeurd. Ben een beetje bang dat wij (vooral Bram) het druk gaan krijgen, wie weet, Bierbrouwerij Bram in Björköby Winking).

Arts


Ik heb inmiddels kennis gemaakt met mijn dokter, ik had nieuwe bloeddruk medicijnen nodig en dan moet je voor de eerste keer toch weer helemaal gekeurd worden. Hart, longen en bloed/urine testen. Afijn alles goed en heb netjes dezelfde medicijnen als in Nederland. Het gaat wel anders te werk.
Eerst moet je bellen en je persoonsnummer opgeven en je telefoonnummer, dan wordt je teruggebeld binnen een half uur. Je vertelt wat en de verpleegster bepaald of jij een dokter te zien krijgt of niet. Als het niet urgent is, kan je pas over een paar weken terecht. Dat is wel even wennen hoor, uiteraard heb je een noodnummer bij spoed.  Maar even met je dokter spreken, is er hier niet zomaar bij.
Afijn, inmiddels heb ik hem leren kennen, de eerste keer is altijd spannend, maar ben dik tevreden. Weer een ervaring erbij.

Lente?


Nu is het wachten op de lente, we hadden begin april lekker aangenaam weer, dus alles stoelen buiten en lekker op de veranda zitten, maaaaaaar na een paar dagen sloeg het weer om en werd het guur en koud. Ook nu nog terwijl Nederland lente achtig is, is de natuur hier nog kaal. Maar toch…………… begint het langzaam te ontwaken.

En we tellen de knopjes aan de bomen, maar ja, wie wilde er ook alweer in Zweden wonen ????

Tot zover nieuws uit het Noorden, tot het derde kwartaal. Hopelijk kan ik dan foto”s sturen van onze mooie groene tuin en met een beetje geluk staat ons tuinkasje er dan. Daar wordt gauw mee begonnen.

Hartelijke groetjes,
Bram en Ellen van Heusden
blog comments powered by Disqus